Bogdan Ghiu, ”CVsm – Atelier de identități” la Craiova

mai 6th, 2012 | By | Category: Eveniment

Vineri, 11 mai 2011, de la ora 18:00, la Club Electroputere Craiova (Str. Calea București nr. 56), va avea loc  Craiova lansarea programului de dezbateri, conferințe și ateliere ”Complex de Vitamine”. Primul eveniment din seria ”Complex de Vitamine” este ”CVsm – Atelier de identități” cu Bogdan Ghiu.

”Cu toții am trecut prin experiența scrierii unui CV pentru găsirea unui loc de muncă. De cele mai multe ori însă, atunci când „aplicăm” pentru un post, noi ne „aplicăm” cerințelor postului oferit, adică ne adaptăm CV-ul în funcție de postul oferit, licitat. CV-ul a devenit astăzi, în capitalismul resurselor umane, momentul când toată lumea, toți membrii societății își trec identitatea prin și în scris, fiind nevoiți să se definească prin cuvinte, cât mai adecvat. Fiecare dintre noi a ajuns să experimenteze, oricât de obscur, „minciuna” creatoare, adică puterea de invenție, de îmbogățire ontologică a literaturii, a textualizării existenței. CV-ul ca „test proiectiv”.

Și atunci de ce n-am duce „minciuna” până la capăt și ne-am inventa, nu ne-am „ficționa” cu totul, pentru a da curs și a fi pe măsura minciunii capitaliste, a ficțunii democratice a Pieței, elaborând politici ficțional-identitare?” Bogdan Ghiu

Bogdan Ghiu este poet, eseist și traducător („French Theory”), fost membru al Cenaclului de Luni și elev al lui Jacques Derrida, în prezent redactor la revista Idea arta+societate. În 2011 a publicat volumele ”Contracriza”, ”Dadasein” și ”Inconstrucția. Pentru o arhitectură etică”. Coautor al participării României la Bienala de la Veneția 2011 și editor al catalogului acestui proiect. Curator al expoziției internaționale de arhitectură ”Fluente” (Timișoara, 2011), organizată de revista Arhitext.

Parteneri: Specializarea Jurnalism ( Universitatea din Craiova), illy
Mai multe detalii la: www.clubelectroputere.ro

Număr de vizualizări :1429


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro