Acad. Basarab Nicolescu, invitat la Zilele „Lucian Blaga”, ediţia a XXII-a

mai 9th, 2012 | By | Category: Eveniment

În perioada 10-11 mai 2012, la Cluj va avea loc o nouă ediţie a Zilelor „Lucian Blaga”. În cadrul evenimentului vor fi lansate cele mai recente volume semnate de Basarab Nicolescu, se va vernisa expoziţia semnată de Ovidiu Petca, vor avea loc recitaluri de poezie, mese rotunde, se vor acorda Premiile Concursului „Recitindu-l pe Lucian Blaga”.

Programul:

10 mai
– ora 12:00, la sediul Filialei Cluj a USR întâlnire cu Basarab Nicolescu şi cărţile lui (lansarea volumelor „De la Isarlik la Valea Uimirii”, Editura Curtea Veche)

ora 18:15 – la Studioul de Radio Cluj – vernisajul expoziţiei Ovidiu Petca „Metamorfozele lui Faust”
ora 19:00 – în Sala de spectacole a Studioului de Radio Cluj, recital de poezie „Vocile Clujului” (transmis în direct, spectacolul e primul dintr-o serie proiectată în colaborare cu Radio România Cluj)

11 mai
ora 12:00 – la sediul Filialei Cluj a USR – masa rotundă şi lansarea celor mai noi titluri de exegeză blagiană: C. Fantaneru (reeditare), Dan Damaschin, Mariana Istrate, Olesea Ciobanu; dar şi a traducerilor în bulgară din poezia blagiană semnate de Ognean Stamboliev.
– lansarea suplimentului special „Meridian Blaga” al revistei Tribuna

Decernarea Premiilor Concursului „Recitindu-l pe Lucian Blaga”, la sediul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi de Comunicaţii

Număr de vizualizări :1475


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro