„Vîrstelejocului. Strada Cetății”, de Claudiu M. Florian

mai 28th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Claudiu M. Florian, prim-colaborator al Ambasadei României în Elveția, își va lansa romanul „Vîrstele jocului. Strada Cetății” la Craiova, în cadrul unui turneu de promovare care mai cuprinde orașele Brașov, Sibiu, Rupea. Scriitorul va fi prezent la Craiova, joi, 31 mai 2012, de la ora 13, în Foaierul Teatrului Național. Vor vorbi despre autor și despre carte Emil Boroghină, Nicolae Coande, Cornel Mihai Ungureanu și Cosmin Dragoste. Claudiu M. Florian își va lansa romanul și la Salonul Internațional al Cărții Bookfest (sâmbătă, 2 iunie, ora 14.00, la standul editurilor Polirom și Cartea Românească, pavilion C2, Romexpo).

„Printr-o simbolistică poetică, autorul îl ține pe cititor cu sufletul la gură. Îl uluiește, îl face să izbucnească în râs. Florian reînvie în mod literar și în limbajul copilului o lume strânsă în jurul unor tradiții seculare, săsești și românești, Transilvania copilăriei sale, care așa ca aici nu va mai exista niciodată.” (Ingeborg Ruthe – Berliner Zeitung)

Claudiu Mihail Florian s-a născut în 1969 la Rupea, județul Brașov, unde a trăit pină la 11 ani. După gimnaziul și liceul urmate în Capitală, revine în Ardeal ca militar în termen (septembrie 1988 – ianuarie 1990). Licențiat în Germanistică, la București, în 1994. Magister în Științe Umaniste Interdisciplinare în limba Germană, la București (1996), și în Istorie Contemporană, la Bielefeld/Germania (2000).
În perioada studenției a tradus în limba româna o serie de romane din limbile engleză și germană, între care câte două de Sven Hassel și Hermann Hesse. Din anul 2002 este angajat al Ministerului Afacerilor Externe. Atașat cultural și de presă la Ambasada României la Berlin (2004-2009). Din 2010 este prim-colaborator al Ambasadei României în Elveția, la Berna.

Număr de vizualizări :1269


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro