„Jos Pălăria” şi George Mihăiţă, 15 ani de festival naţional de teatru pentru liceeni

mai 9th, 2012 | By | Category: Eveniment

Vineri, 11 mai 2012, de la ora 10.00, debutează la Colegiul Naţional „Mihai Viteazu” din Bucureşti a XV-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru pentru Liceeni „Jos Pălăria”, care va avea loc ]n perioada 11-13 mai. Iniţiat si coordonat de George Mihăiţă, directorul Teatrului de Comedie din Bucureşti, „Jos Pălăria” aduce anul acesta în concurs 6 trupe de liceeni din ţară (Iaşi, Timişoara, Botoşani, Sinaia, Ploieşti şi Plopeni), precum şi 15 trupe din liceele bucureştene. Vor fi prezentate 21 de spectacole cu adaptări după texte clasice şi moderne. Din juriul acestei ediţii fac parte jurnalista Gabriela Hurezean (preşedinte), scriitoarea Cornelia Maria Savu si regizoarea Teodora Câmpineanu. Organizatorii festivalului sunt Clubul UNESCO-Adolescenţii, Primăria Sectorului 3, Primăria sectorului 2, ArCub. Parteneri media: CULTURA, Tribuna Învăţământului, www.agentiadecarte.ro

Premiile „Jos Pălăria” vor fi acordate de Ziua Adolescentului, duminică, 13 mai 2010, de la ora 11.00, în Sala Studio a Teatrului de Comedie, în cadrul unui eveniment multimedia prezentat de scriitorul Dan Mircea Cipariu, cu participarea extraordinară a unor mari actori români..

Trupa câştigătoare a Festivalului „Jos Pălăria 2011” va fi invitată să susţină un spectacol în cadrul Festivalului Comediei Româneşti – FestCO 2012, ediţia a X-a, eveniment ce va avea loc între 9-6 iunie 2012.

“Când jucam la Moreni, în adolescenţă, pentru mine a fi într-un spectacol era o formă de joc, de evadare. Nu mă gândeam că într-o bună zi voi fi chiar premiat pentru cel mai bun actor într-un rol principal. Mi-ar plăcea ca unul dintre aceşti adolescenţi care joacă în acest festival să câştige peste ani premiul pentru cel mai bun actor sau cea mai bună actriţă. Mi-ar mai plăcea ca noi, cei „mari”, să avem mai mult timp pentru adolescenţi şi de ziua lor să facem, fiecare cum putem, un gest de afecţiune pentru adolescenţii de lângă noi.”, a declarat George Mihăiţă, iniţiatorul şi coordonatorul Festivalului Naţional de Teatru pentru Liceeni „Jos Pălăria”.

Număr de vizualizări :1520


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro