„Douăsprezece cântece înaintea naşterii” de Mihail Gălăţanu

mai 30th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Cartea Românească, în colecţia „Poezie”, a apărut volumul „Douăsprezece cântece înaintea naşterii” de Mihail Gălăţanu.

Noul volum al lui Mihail Gălăţanu, Douăsprezece cântece înaintea naşterii, este ultimul din Trilogia naşterii, începută cu Burta Înstelată (2004) şi continuată cu Poeme amniotice (2007). Autorul îl consideră nu doar parte geamană din ele, dar şi-a dorit ca el să fie miezul, chintesenţa. Poeme tulburătoare se nasc odată cu rostirea fiecărui vers al cântecelor celui încă nenăscut, care, deşi afară din lume, deţine, deja, toate tainele vieţii şi ale morţii. De această dată, poetul nu mai scrie în „româna cu prostii”, ci în limba curată şi secretă a increatului.

„Poetul Mihail Gălăţanu impresionează printr-o virtuozitate care pare a fi pus la contribuţie cu maximum de profit câteva zone ale liricii. Gălăţanu posedă un mecanism creator foarte complex, un dar prodigios al naturii în similitudine cu mirabilele înzestrări precoce ale muzicienilor. De la Nicolae Labiş nu am mai asistat la o asemenea ţâşnire de talent. Lirica lui Mihail Gălăţanu este ca un jet de plasmă, străbate tot, dizolvă convenienţele.” (Gheorghe Grigurcu)

Număr de vizualizări :1041


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro