„Comice, dramatice, tragice și de demult” de D.H. Silvian

mai 6th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Tracus Arte a apărut volumul de poezie „Comice, dramatice, tragice și de demult” de D.H. Silvian.


În volumul „Comice, dramatice, tragice și de demult”, D.H. Silvian își propune să îmbibe vidul existenţial cu poezie, și reușește să facă acest lucru cu un stil literar inconfundabil, apelând la un limbaj tăios și direct prin intermediul căruia pune în lumină, într-un fel de echilibru perfect, valenţele comice și dramatice ale vieţii cotidiene. Evocând momente relativ banale și aparent lipsite de spectaculozitate, D.H. Silvian se folosește de puterea de expresie a cuvintelor obișnuite pentru a relata stări și episoade din viaţa de zi cu zi.

Poezia volumului trei este o reflexie a vieții… zice, țipă, cântă, e un ciob de sticlă argintată, de oglindă, în care să te vezi și să alegi. E o conversație între doi amanți de calibru diferit care se educă continuu. E focul de artificii cu al lui “Grand Finale”. E animal de pradă, feroce, cu dorință și cu multă voce. E prada mult râvnită, sacrificiul și ofranda. E vrajă și halucinație, plăcere, durere, e bestială și bună, toate… împreună.

D.H. Silvian oferă o chemare, o ieșire, o spălare a sufletului, un mod de a simți și de a medita, într-atât încât să primești o imagine, o viziune de speranță și de voință, o dorință de a atinge și de a fi atins.

Număr de vizualizări :2688


2 Comments to “„Comice, dramatice, tragice și de demult” de D.H. Silvian”

 1. D.H. Silvian spune:

  Cu mulțumire vă doresc o lectură plăcută.
  Pe curând… în volumul patru – „Din gând în cânt”.

  D.H. Silvian

 2. D.H. Silvian spune:

  Scrieri pentru oameni care încă mai pot. Și totul începe cu un gând, cu un vis. Și continuă cu o aprigă dorință
  pentr-un bis.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro