”Omul și devenirea sa după Vedanta”, de Rene Guenon

mai 13th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la Editura Herald, a apărut volumul ”Omul și devenirea sa după Vedanta”, de Rene Guenon, în traducerea lui Teodoru Ghiondea.

Rene Guenon s-a născut la 15 noiembrie 1886, în Blois, pe malul stâng al Loirei. În 1904, a venit la Paris, înscriindu-se la Colegiul Rollin, ca student la matematici. În 1908, Guenon era deja implicat în frecventarea tuturor „școlilor” ocultiste ale epocii. Inițiat în Francmasonerie, în Ordinul Martinist, student al Școlii Hermetice a lui Papus, el a devenit o figură cunoscută în mișcarea ezoterică de atunci. În acest an, 1908, s-a fondat Ordinul Renovat al Templului, iar Rene Guenon a devenit șeful acestuia. Prin acest Ordin, Guenon a încercat, urmând o cale mai putin ortodoxă, să influențeze mentalitatea occidentală; din păcate, încercarea s-a dovedit un eșec și peste doi ani Rene Guenon a desființat Ordinul Templului.
Mai multe detalii despre autor găsiți la adresa http://www.edituraherald.ro/authordetail.asp?cod_autor=157

Număr de vizualizări :1304


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro