”EUROPAfest – 100% jazz and more”, în București

mai 8th, 2012 | By | Category: Eveniment

În perioada 12-19 mai 2012, la Teatrul Odeon, ”EUROPAfest – 100% jazz and more” va transforma Bucureștiul în Capitala jazz-ului mondial, prezentând, în cadrul Bucharest International Jazz Competition, concerte de excepție cu trupe din 24 țări – SUA, Polonia, Elveția, Slovenia, UK, Germania, Olanda, Israel, Armenia, Australia, Brazilia, Franța, Islanda, Italia, Japonia, Columbia, Rusia, Rep. Moldova, Norvegia, România, Spania, Suedia, Ungaria.

Portofoliul muzicienilor include evenimente internaționale prestigioase ca ”Festivalul de Jazz de la Montreux”, ”Red Sea International Jazz Festival” sau ”Lionel Hampton Jazz Festival USA”.
Evenimentul organizat de jmEvents îmbină concertele cu jam sessions și workshopuri. Dacă jazz-ul înseamnă versatilitate, forță și libertate prin excelență, evenimentul ”EUROPAfest – 100% jazz” este o adevărată explozie de culoare și energie. Astfel, pe fondul jazzului, muzicienii experimentează, îndrăznesc, se provoacă dar, cel mai mult, se bucură împreună, pentru deliciul publicului, de fado, blues, ritmuri balcanice, afro-americane sau chiar japoneze. Totul se petrece spontan, fără repetiții, bazându-se doar pe inspirație, talent și pe improvizația de moment.

De-a lungul celor 6 ediții, Bucharest International Jazz Competition a căpătat reputația de cel mai puternic concurs internațional de jazz din Europa de Sud-Est și și-a câștigat dreptul de a fi cotat de către BBC drept unul dintre primele 3 concursuri de jazz din Europa. Pianistul britanic, Wayne Brown, director artistic al evenimentului și președinte al juriului declară “M-am îndrăgostit de spiritul evenimentului, la București ca și la Londra mă simt acasă”.

Sub sloganul “It’s all about live-quality-music !” EUROPAfest 2012 se derulează între 4 și 19 mai 2012, oferind concerte de jazz, blues, pop și clasic cu peste 300 muzicieni din 45 țări. Agenda sa cuprinde: Europe’s Day Concert, concerte live de jazz, blues, pop concursuri internaționale, jam sessions, workshop-uri, caffe festival, festival’s corner și Gala.

Număr de vizualizări :1316


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro