Zilele de Poezie „Constantin Virgil Bănescu”, ediţia a III-a

apr. 4th, 2012 | By | Category: Postcard

În perioada 18-19 mai 2012, la Târgovişte se va desfăşura cea de a treia ediţie a Zilelor de Poezie şi a Concursului Naţional de poezie „Constantin Virgil Bănescu”. Președintele juriului va fi scriitorul Octavian Soviany. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Târgovişte, Teatrul Municipal Târgovişte, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Societatea Scriitorilor Târgovişteni, Biblioteca Județeană „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa, Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, Grupul Şcolar „Voievodul Mircea” Târgovişte, sub patronajul Uniunii Scriitorilor din România. Manifestarea îşi propune încurajarea şi promovarea tinerilor creatori de poezie.

REGULAMENT

1. La concurs pot participa autori care nu au depăşit vârsta de 30 de ani, nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor, nu au debutat editorial şi nu au obţinut Premiul „Constantin Virgil Bănescu” la ediţiile precedente ale concursului.

2. Lucrările se trimit până la data de 30 aprilie 2012. Acestea se vor trimite pe adresa doinabanescu@yahoo.fr şi vor purta în loc de semnătură un motto ales de autor şi un curriculum vitae al autorului, în care se va specifica:
– numele şi prenumele autorului;
– locul şi data naşterii;
– activitate literară;
– adresa completă cu numărul de telefon şi adresa e-mail.

3. Fiecare participant se poate înscrie în concurs cu minimum cinci (5) poezii şi maximum zece (10).
4. Lucrările vor a intra în patrimoniul Concursului național de poezie ,,Constantin Virgil Bănescu”.

5. Laureaţii vor fi anunţaţi până la data de 10 mai 2012, pentru a fi prezenţi la Zilelele de poezie și la festivitatea de premiere, care vor avea loc la Târgovişte, în zilele de 18 şi 19 mai 2012. În cadrul Zilelor de poezie se vor organiza expoziţii, recitaluri de poezie, dialoguri literare, ateliere de creaţie, lansări de carte, întâlniri cu personalităţi din lumea literară, vizite la muzee şi monumente de artă din Municipiul Târgovişte şi din împrejurimi. Organizatorii asigură masa, cazarea şi cheltuielile de transport premiaților (bilete de tren – clasa a doua).

6. Jurizarea lucrărilor va fi asigurată de personalităţi din lumea literară.
Președintele juriului este scriitorul Octavian Soviany.

7. Organizatorii vor acorda următoarele premii:
Premiul „Constantin Virgil Bănescu”
Premiul Primăriei Municipiului Târgoviște
Premiul Teatrului Municipal Târgoviște
Premiul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa
Premiul Societății Scriitorilor Târgovişteni
Premiul Bibliotecii Județene „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa
Premiul Grupului Şcolar „Voievodul Mircea” Târgovişte

8. Lucrările, dactilografiate, vor fi trimise pe adresa:
doinabanescu@yahoo.fr;
telefon fix: 0245-210732;
mobil: 0724-528425.

9. Participanţii vor primi confirmare de primire a lucrărilor trimise spre jurizare.

Număr de vizualizări :1716


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro