Volumul “Originea lumii”de Jorge Edwards, lansat la Librăria Bastilia

apr. 2nd, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 5 aprilie 2012, ora 19:00, la Librăria Bastilia (Piaţa Romană nr. 5, Bucureşti), va avea loc lansarea volumului „Originea lumii” de Jorge Edwards, Editura Art, traducere de Luminiţa Marcu. Evenimentul este organizat de Instituto Cervantes din Bucuresti şi Editura Art, cu sprijinul Ambasadei Republicii Chile în România. Evenimentul se va bucura de prezenţa autorului şi de participarea extraordinară a Excelenţei Sale, Doamna María Eliana Cuevas, Ambasadoarea Republicii Chile în România. Invitaţi: Laura Albulescu, Iulia Popovici, Ema Stere, Juan Carlos Vidal.

Într-o zi bună zi, Felipe Díaz, un intelectual chilian strălucit, angajat politic, dar aventurier, afemeiat şi petrecăreţ, este găsit mort în apartamentul său din Paris de către doctorul Patricio Illanes. Acesta, un tip sever, mai în vârstă, are un mariaj fericit cu Silvia, mult mai tânără decât el, amândoi fiind prieteni apropiaţi ai lui Felipe.
Pornind de la această moarte suspectă şi de la o vagă suspiciune, care ia proporţii în mintea bătrânului medic, se ţese emoţionanta poveste a unei iubiri ascunse şi a unei gelozii incontrolabile, desclanşându-se astfel un adevărat demers detectivistic: bătrânul investighează atât viaţa lui Felipe, cât şi pe cea a Silviei, dar şi cotloanele neumblate ale sinelui, care adăpostesc o pasiune defulată.
Patricio ajunge pe un teritoriu imprevizibil şi alunecos, unde raţiunea, care îl stăpânise mereu, pare că se pierde pentru totdeauna. Finalul este unul surprinzător atât pentru el, cât şi pentru cititor, prins în labirintul fantasmelor.

Număr de vizualizări :3036


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro