Ultima reprezentație ”Lohengrin” din această stagiune a ONB

apr. 30th, 2012 | By | Category: Postcard

Sâmbătă, 5 mai 2012, de la ora 18.00, pe scena Operei Naționale București va avea loc ultima reprezentaţie  a spectacolului „Lohengrin” (Richard Wagner). Invitatul acestui spectacol este tenorul  Marius Vlad Budoiu, artist aplaudat de publicul bucureştean pentru rolul lui  Lohengrin, pe care îl va interpreta pentru ultima oară în această stagiune a ONB.

Tenorul Marius Vlad Budoiu este solist angajat al Operei Naţionale Române din Cluj. Pe lângă activitatea solistică, Marius Vlad Budoiu este doctor în muzică și predă de 16 ani la Academia de Muzică din Cluj.

În palmaresul tenorului se numără premii precum: premiul I la concursul „Traian Grozăvescu” (Lugoj) şi la concursul „Mozart” (Cluj-1995); premiul I la concursul internațional „Hariclea Darclée” din Brăila (1997);  premiul Revistei VIP pentru cel mai bun solist de operă al anului 2010 și premiul de excelență

al galei „10 pentru România”, pentru întreaga activitate artistică și pedagogică (2010).

Repertoriul său conţine roluri precum: Rodolfo din  „La Bohème” , Mario Cavaradossi din „Tosca” şi Pinkerton din „Madama Butterfly” (Giacomo Puccini);  Alfredo din „La Traviata”, Radames din „Aida” şi Otello din opera omonimă (Giuseppe Verdi);  roluri mozartiene: Don Ottavio din „Don Giovanni”, Tamino din „Die Zauberflöte” şi Idomeneo din opera omonima; Don José din „Carmen”(Georges Bizet);  Turiddu din „Cavalleria Rusticana” (Pietro Mascagni);  Samson din „Samson et Dalila” (Camille Saint-Saëns);  Erik din „Der Fliegende Holländer” (Richard Wagner).

A susţinut turnee în Anglia, Franţa, Spania, Italia, Germania, Belgia, Olanda, Austria, Elveția, Japonia, etc.

Din distribuţia spectacolului fac parte soliştii şi colaboratorii ONB :  Dorina Cheşei, Horia Sandu, Valentin Vasiliu, Madeleine Pascu, Vasile Chişiu, Robert Sandu.

Reprezentaţia se va desfăşura sub conducerea muzicală a dirijorului Cristian Mandeal.

Număr de vizualizări :1448


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro