Salonul de Carte ”Livresque” își deschide porțile

apr. 18th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Ediţia a doua a Salonului Cărţii ”Livresque”, printre partenerii căruia se numără Comisia Națională a României pentru UNESCO, British Council și Talk Partners, se deschide joi, 19 aprilie 2012, la Sala Palatului din Bucureşti, unde expun edituri care vin în întâmpinarea publicului vizitator cu peste 5000 de titluri, promoții speciale de până la 60% și noutăţi atractive. Programul de vizitare este de joi, 19aprilie până duminică, 22 aprilie 2012, între orele 10.00-18.00. Intrarea este liberă.

Ediția din acest an a Salonului Cărții ”Livresque” precedă ziua de 23 aprilie, zi marcată de comomorarea marelui dramaturg William Shakespeare și de celebrarea Zilei Internaționale a Cărții și a Drepturilor de Autor.

Concepte inedite vor anima Salonul Cărţii cum sunt: „Colțul Vorbitorului”, un spațiu al dezbaterilor și discuțiilor culturale în care oricine își poate face cunoscut talentul oratoric şi scriitoricesc; „Schimbă o carte la Livresque” o iniţiativă care urmărește extinderea accesului la cultură şi în cadrul căreia vizitatorii au posibilitatea de a face schimb de cărţi; „Scriere creativă la Livresque”, un concept inițiat de Fundația Calea Victoriei care promovează scrisul ca metodă de relaxare pentru tinerii inteligenți și plini de talent.

La toate acestea se adaugă două importante campanii: „Donează o carte pentru copiii orfani”, care susține dreptul la informare și dezvoltare personală al copiilor din centrele de plasament, şi „Citești, deci ești cool”, o campanie de încurajare a lecturii în rândul tinerilor studenți și a elevilor de liceu, organizată în parteneriat cu British Council. Aceasta din urmă se va desfășura sub forma unei trageri la sorți, ca urmare a participării la o sesiune QUIZZ pe tema William Shakespeare.

Pe parcursul Salonului Cărții „Livresque”, organizatorii împreună cu UNESCO au pregătit o serie de dezbateri și seminarii pe teme precum: Drepturile de autor; Piața românească de carte; „Exportul” de cultură; Este sau nu divertismentul o amenințare reală pentru cultura scrisă din România; Accesibilitatea culturii etc.

Printre invitații speciali la Salonul Cărții Livresque se numără Cristian Roman, Cătălin Moșoia, Dan Milici, Andrei Corcaci, Cristina Tătăranu, Sandra Ecobescu și mulți alții. Evenimentele acestei ediții vor fi moderate de domnul Alexandru Mironov.

Partenerii media ai Salonului Cartii „Livresque”: Radio Romania Cultural, Radio Gold FM, Click FM, Adevărul, Şapte Seri, Jurnalul Naţional, Adevărul Shop, Talk Partners, Exotique, Metropotam.ro, 121.ro, Revista22.ro, Agentiadecarte.ro, Accentcultural.blogspot.com, Webcultura.ro, Urban.ro, Evenimente-bucuresti.ro, Hyperliteratura.ro, intraliber.ro, For You, 2luxury2.ro, revistadepovestiri.ro, Hotcity.ro, REX- Romanian Events and Exhibition Industry.

Număr de vizualizări :1073


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro