România, invitată de onoare la Salon du Livre – Salonul Internațional de Carte de la Paris 2013

apr. 18th, 2012 | By | Category: Eveniment

România va fi țară invitată de onoare la ediția din 2013 a Salon du Livre – Salonul Internațional de Carte de la Paris. Decizia a fost anunțată în urmă cu câteva zile de Sindicatul Național al Editorilor (Syndicat national de l’édition) din Franța. Standul național al României la Salon du Livre este organizat, din 2009, de Institutul Cultural Român.

Cea mai importantă manifestare a pieței editoriale din Franța, cu o medie de 180 000 vizitatori pe ediție, Salon du Livre reunește în fiecare an peste 1 000 de expozanți din 40 de țări, 30 000 de profesioniști ai pieței editoriale internaționale și peste 2 000 de autori din toată lumea.

Creat în 1981, Salonul de la Paris va ajunge anul viitor la cea de-a XXXIII-a ediție.

Prin statutul de țară invitată de onoare la Salon du Livre – ediția 2013, România își consolidează poziția ascendentă pe piața literară internațională. Ascensiunea este confirmată de prezența României ca țară invitată a Salonului Internațional de Carte de la Torino, în luna mai a acestui an, precum și, în 2013, la Târgul Bok & Bibliotek de la Göteborg, cel mai mare târg de carte din Scandinavia. Amintim că, la patru ani de la prima participare la Târgul Internaţional de Carte LIBER, cel mai amplu eveniment de gen din lumea hispanică, România a fost invitată de onoare a ediției LIBER 2011, desfășurată la Madrid. În 2012, România este, de asemenea, invitat de onoare al Târgului Internaţional de carte de la Praga, unde va fi prezentă cu un stand organizat de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național. La Paris, Torino, Göteborg și Barcelona/Madrid standurile naționale sunt organizate de Institutul Cultural Român.

Cu sprijinul ICR, prin programele derulate de Centrul Național al Cărții, au fost traduse și publicate până acum în Franța 32 de titluri.

Număr de vizualizări :1061


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro