Revista ARTA, dezbătută la „Cafeneaua critică”

apr. 2nd, 2012 | By | Category: Eveniment

Joi, 5 aprilie 2012, ora 19:00, în Club A (Str. Blănari Nr. 14, Bucureşti), va avea loc o nouă ediţie a proiectului de dezbateri culturale „Cafeneaua critică”. Tema acestei ediţii: „Optzecismul vizual”. În cadrul evenimentului va fi lansată revista ARTA, numerele 4-5 din noua serie. Se va discuta despre mutaţile din arta românească a ultimelor decenii, despre postmodernismul autohton, despre fenomenul căruia i se spune „optzecism vizual”. Invitaţi: pictorul Petru Lucaci, preşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici şi director al revistei Arta, Magda Cârneci, poetă şi critic de artă, redactor-şef al revistei, Adrian Guţă, critic de artă, coordonator, alături de Magda Cârneci, al numărului, alţi artişti şi critici de artă. Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. De la reluarea sa în noiembrie 2008, Cafeneaua critică a fost găzduită de cluburile bucureştene The Silver Church, Club A şi Club Control. De la debutul „stagiunii” 2011-2012, Cafeneaua critică a revenit la Club A şi se desfăşoară joia seara.

Număr de vizualizări :1153


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro