Prima ediție ”Salon Video”

apr. 25th, 2012 | By | Category: Eveniment

În perioada 26 – 27 aprilie 2012, între orele 17.00 și 22.00, la ALERT studio (2-4 Mircea Vulcănescu, București), va avea loc prima ediție ”Salon Video”. Artiști: Bogdan Macoviciuc (IS), Bianca Sescu (B), Dragoș Ștefan (CT), Eliodor Moldovan (Tg Mures), Daniel Ionescu (B), Ion Botnaru (Chișinău), Cezar Lăzărescu (B), Tatiana Fiodorova (Chișinău), Mario Orlando (B), Larisa David (B), Daniel Djamo (B), Floriana Genes (IS), Raluca Croitoru (CT), Simion Cernica (B/ LA), Florin Bobu (IS), Diana Gheorghiu (B), Oana Rad (B), Cătălin Burcea (B), Liliana Basarab și Costel Chirilă (B/IS), Alina Buga (B), Bogdan Marcu (B).

În plus, vor fi prezentate 15 (video) lucrări trimise, la schimb, de către organizația ClarkHouse din Mumbai, India. Fiecare ediție are ca partener un grup de artiști din altă țară, cu care se realizează un schimb de materiale video. Salon Video este o platformă de expunere a artei video, printr-un program constant și accesibil. În urma unui apel deschis + invitații personale, au fost alese o serie de lucrări video care, explorând direcții vizibil diferite, au părut relevante pentru acest moment. Au fost incluse, deci, atât lucrări cu narative personale, observații ale vieții cotidiene, performance-uri pentru video, lucrări în care textul are o importanță deosebită, dar și videoclipuri ale studenților și spoturi cu mesaj social.

Salon Video este inițiat de Daniela Pălimariu, cu sprijinul lui Dan Băsu, al Cristinei David și al spațiului artistic ALERT studio.

ALERT studio este un proiect independent inițiat de Raluca Ilaria Demetrescu, Alina Buga și Cătălin Burcea cu scopul de a crea o platformă de cercetare și promovare a producției artistice contemporane. Asumându-și funcția de spatiu laborator, Alert Studio propune o întâlnire între artiști, idei, direcții și discursuri din zone conceptuale și spații culturale diferite.

Număr de vizualizări :1067


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro