Librăria online Elefant.ro celebrează Ziua Internaţională a Cărţii și Drepturilor de Autor

apr. 22nd, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Librăria online Elefant.ro celebrează pe 23 martie 2012 Ziua Internaţională a Cărţii și Drepturilor de Autor, dăruind trei mii de cărți în București, Oradea, Cluj și Brașov.

Dăruiește o carte – Ziua Mondială a Cărții este o inițiativă elefant.ro, fiind realizată cu ajutorul partenerilor librăriei online – editurile Litera și Univers și Radio 21. Evenimentul face parte, alături de campania națională de încurajare a lecturii pentru elevii de 10-18 ani Lectura e cool(tură)!, din seria de acțiunilor de responsabilitate socială ale companiei Universal Online Promotion.

În București, acțiunea elefant.ro se va desfășura în două etape: în prima parte a zilei de 23 aprilie 2012 cărțile vor fi donate personanelor care trec prin Piața Universității, iar seara, în Centrul Vechi al Bucureștilor. De asemenea aceștia vor primi vouchere cu discount 30% la comenzile de cărți de pe site-ul elefant.ro

La Oradea, cărțile vor fi dăruite trecătorilor din zona centrală de către elevii de la Colegiul Național Mihai Eminescu, iar la Cluj acțiunea va fi realizată cu ajutorul elevilor Școlii Internaționale. În Brașov, trecătorii vor primi cărți de la membrii clubului Tiuk.

Aflată sub umbrela UNESCO Ziua Internațională a Cărții este o sărbătoare mondială a cărților și a artei de a citi, marcată în peste 100 de țări din toata lumea. Unul din obiectivele principale ale acestei sărbători este de a încuraja și stimula copiii și tinerii să exploreze lumea cărților și activitatea de a citi prin punerea la dispoziție a oportunităților de a avea o carte proprie sau chiar o bibliotecă.

Număr de vizualizări :1544


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro