Dragoș Bădița expune “My body is always here”

apr. 24th, 2012 | By | Category: Eveniment

Vineri, 27 aprilie 2012, de la ora 18.00, va avea loc, la Cluj, deschiderea noului spațiu de artă contemporană Lateral, prin vernisajul expoziției artistului Dragoș Bădița : “My body is always here”.

Dragoș Bădița a absolvit Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, iar aceasta este a treia sa expoziție personală, după “Breath” și “Cover your ears and you will hear fire”, ambele la Galeria Ivan din București. “My body is always here” trasează câteva direcții de înțelegere a misterului propriului corp; în viața de zi cu zi, acesta este rareori perceput ca un obiect material printre altele obiecte din lume; mai degrabă, el ne insoțește ca o prezență nevăzută, care definește discret limitele a ceea ce putem face. Îl remarcăm ca atare doar în anumite momente, când pierdem “de la sine înteles”-ul său: când ne este rușine sau simțim durere. Expoziția lasă deschise o serie de întrebări, precum cea legată de reificare (în ce masură e posibil să privim în mod obiectiv propriul corp?); de relația dintre corp și modul în care realitatea este percepută (coerența experienței noastre este dată de raportul care se stabilește între corp, care este mereu prezent, și lumea din jur, care este mereu în schimbare?); și de posibilitatea depășirii corpului, precum visa Platon în viziunea sa a corpului-închisoare (experiențele mistice sunt doar un tip de stări ale corpului, asociate, poate, cu lipsa de oxigen și cu activarea unor anumite regiuni ale creierului?).

Lateral este o platformă independentă dedicată artei contemporane, inițiată de artiștii Andreea Ciobică, Dragoș Bădița, Cristina Curcan și Lucian Indrei.

Număr de vizualizări :1198


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro