Dezbatere despre “Iubire, atrocitate şi grandoare în opera Turandot”, la ONB

apr. 10th, 2012 | By | Category: Eveniment

Joi, 19 aprilie 2012, ora 19.30, la Opera Naţională Bucureşti (Sala Studio,) va avea loc cea de-a patra conferinţă-eveniment, organizată de Fundaţia Calea Victoriei, în parteneriat cu instituţia gazdă. Conferinţa, cu tema “Iubire, atrocitate si grandoare în opera Turandot” (Giacomo Puccini), va fi moderată de dirijorul Tiberiu Soare.

Tiberiu Soare este unul dintre cei mai valoroşi şi cunoscuţi dirijori din tânăra generaţie. “Povestea operei , plasată într-un spaţiu al basmului, este originală şi atipică. Se bazează pe piesa scrisă de Carlo Gozzi inspirată de o poveste persană din <1001 de nopţi>. Acţiunea se petrece într-un spaţiu atemporal, marcat de ciclicitate. Opera este neterminată, iar elemental său specific din punct de vedere al influenţelor muzicale este inspiraţia din muzica chineză, elementul exotic – Chinoiserie ”, a spus Tiberiu Soare.
Programul cultural “Pentru ce mergem la Opera?”, iniţiat de Fundaţia Calea Victoriei împreună cu Tiberiu Soare şi găzduit de ONB, îşi propune să iniţieze tinerii şi publicul larg în frumuseţea şi complexitatea muzicii de operă, prin abordarea tematicii ei în cadrul unor conferinţe-eveniment. Noutatea proiectului constă în abordarea tematicii muzicii de operă într-o manieră interactivă şi relaxată, ce permite apropierea publicului de un stil de muzică pe cât de spectaculos pe atat de greu accesibil pentru cei neiniţiaţi.

Subiectele/Operele abordate în cadrul conferinţelor fac parte din repertoriul actual al Operei Naţionale Bucureşti. După familiarizarea cu cateva noţiuni teoretice şi istorice în cadrul conferinţelor susţinute de Tiberiu Soare, participanţii pot vedea sau revedea cu alţi ochi operele aduse în discuţie, consolidandu-şi cunoştinţele prin experienţa personală.

Număr de vizualizări :1131


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro