Antologia bilingvă „Poezie românească de azi”, lansată la ICR Londra

apr. 11th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 18 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural din Londra va avea loc lansarea antologiei bilingve „Contemporary Romanian Poetry / Poezie românească de azi”. Semnează scriitorii Andrei Bodiu, Denisa Comănescu, Vasile Gârneţ, Bogdan Ghiu, Claudiu Komartin şi Miruna Vlada, iar poemele au fost traduse de distinşii Christopher Bakken, Florin Bican, Adam J. Sorkin şi Virgil Stanciu. Găzduită de Institutul Cultural Român din Londra, lansarea va consta într-o prezentare a lui Graham Henderson, director executiv al „Poet in the City”, fiind urmată de un concert de jazz.

Volumul reprezintă apogeul seriei de lecturi în oglindă a mai multor poeţi români şi britanici, iniţiată şi organizată în 2011 de ICR în colaborare cu “Poet in the City”. Poeziile incluse în antologie aparţin unor generaţii creative diferite şi reprezintă opţiuni tematice şi stilistice cât se poate de diverse: de la angoasă feminină la melancolie dură, de la vibraţii moderniste la satiră socială.

Număr de vizualizări :1361


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro