„Iubirea în tradiţia patristică ortodoxă” de Arhiepiscopul Chrysostomos al Etnei şi Părintele James Thornton

apr. 6th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Vremea, în colecţia „Fapte, Idei, Documente”, a apărut volumul „Iubirea în tradiţia patristică ortodoxă” de Arhiepiscopul Chrysostomos al Etnei şi Părintele James Thornton.

În această carte, autorul prezintă sentimentul nobil al iubirii prin referiri la vieţile Sfinţilor Părinţi din Deşert. Volumul prezintă diverse teme de psihologie duhovnicească ale Părinţilor Deşertului.

Născut în 1943 în California, Arhiepiscopul Chrysostomos al Etnei a urmat studii de istorie, psihologie şi teologie ortodoxă. A fost profesor şi profesor invitat în numeroase universităţi din America, Suedia, România etc. Episcop al regiunii Oreoi din 1986 şi al Etnei din 1988, părintele Chrysostomos e arhiepiscop din 1995. A scris mai mult de 20 de volume şi peste 50 de articole pe teme de teologie ortodoxă, istorie, psihologie. Este editorul şi traducătorul Evergetinosului, celebrul compendiu de texte ale părinţilor deşertului.

Număr de vizualizări :1133


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro