„Hierofanii II. Arborele călătorului. Banyan tree. Ficus benghalensis” de Mariana Gorczyca

apr. 1st, 2012 | By | Category: Eveniment

În perioada 2-10 aprilie 2012, la Colegiul Naţional „Mircea Eliade” din Sighişoara, va avea loc expoziţia de fotografie „Hierofanii II. Arborele călătorului. Banyan tree. Ficus benghalensis” de Mariana Gorczyca. Fotografiile sunt făcute în decembrie 2011 în Brazilia.

Mariana Gorczyca (n. 1 martie 1956) a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca în 1983 şi Facultatea de Filosofie, Comunicare şi Jurnalism a Universităţii „Lucian Blaga“ din Sibiu în 2002. Este doctor în litere.  A debutat editorial în 2003 cu volumul Versuri pentru pauza mare (Editura Marineasa, Timişoara).

A publicat în Napoca universitară, Vatra, Discobolul, Familia, Accent, Saeculum, România literară, Observator cultural, Tribuna, Contemporanul etc.

Volume: Versuri pentru pauza mare, 2003; Cheful nu se organizează, vine de la sine, 2005; SĂ FACEM TOTUL…, reviste literare şi ideologie comunistă, 2007; Cadenţă pentru marş erotic, 2010; Prezentă în Antologia prozei scurte transilvane actuale, Editura Limes, Cluj, 2010; Antologia de proză contemporană Ochelarii de fum, Ed. Cartex, Buc., 2011. Poezii ale sale traduse în germană de Dieter Schlesak în Transilvania, mon amour, Hora Verlag, Sibiu, 2011. Este membră a Uniunii Scriitorilor din România.

Număr de vizualizări :1240


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro