„Halouri. Lecturi la început de mileniu” de Corneliu Vasile

apr. 4th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Contrafort a apărut volumul ce reuneşte cronici literare și articole de istorie literară, intitulat „Halouri. Lecturi la început de mileniu” de Corneliu Vasile.

“Titlul Halouri se vrea lovinescian şi-i trădează întrucâtva, modul cum înţelege critica: un exerciţiu intelectual – estetic, nedogmatic, reflectat în propria sa oglindă. Foiletonistul se reinventează cu fiecare nouă operă recenzată, fascinat de nucleul inefabil al Textului, de polivalenţa acestuia, de rolul duplicitar al autorului, de posibilităţile necesare decantării semnificaţiilor, de estetica şi viziunea scriitorului comentat / interpretat.

În mod cert „puterea” criticului Corneliu Vasile se întemeiază pe valorile în care crede şi pentru care se sacrifică necondiţionat. Autonomia estetică şi morală a criticului constituie un postulat care-i asigură volumului Halouri o efectivă prezenţă culturală şi o argumentaţie neostentativă la ideea de libertate a criticii.” (Petre ISACHI)

Număr de vizualizări :1638


One Comment to “„Halouri. Lecturi la început de mileniu” de Corneliu Vasile”

  1. any dragoianu spune:

    Va felicit pentru carte!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro