„Family Dinner” de Ştefan Constantinescu la Cannes

apr. 24th, 2012 | By | Category: Eveniment

Cel mai recent scurtmetraj al regizorului şi artistului Ştefan Constantinescu, “Family Dinner” (titlu original “Middag med familjen”), a fost selectat în competiţia secţiunii speciale Semaine de la Critique, secţiune paralelă a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes. Filmul a avut premiera în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Göteborg la începutul acestui an, unde a concurat în competiţia de scurtmetraje, şi a fost promovat cu sprijinul ICR Stockholm.

„Family Dinner” este primul film suedez al lui Ştefan Constantinescu, regizor român stabilit la Stockholm, şi este produs de compania Atmo, una dintre cele mai importante case suedeze de producţie de film independent. Scurtmetrajul va fi difuzat pe data de 5 mai, în prezenţa regizorului, în cadrul Zilelor Filmului Românesc la Stockholm, organizate de ICR Stockholm.

Ştefan Constantinescu este regizorul scurtmetrajului Troleibuzul 92, ce a reprezentat România la Bienala de Artă de la Veneția din 2009, al documentarului Dacia, dragostea mea, realizat împreună cu Julio Soto în 2009, precum și autorul cărţii pop-up Epoca de Aur pentru copii, apărută în 2008 cu sprijinul ICR Stockholm. În prezent Ştefan Constantinescu lucrează la primul său lungmetraj de ficţiune, cu titlul de lucru Viking Story Line, care va fi produs tot de Atmo.

Număr de vizualizări :1118


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro