„Economia binelui și a răului” de Tomáš Sedláček, lansată la Bucureşti

apr. 1st, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 18:00, la Institutul Ceh din Bucureşti (strada Ion Ghica nr. 11), se lansează versiunea în limba română a volumului „Economics of Good and Evil/ Economia binelui și a răului” de Tomáš Sedláček, Editura Publica. Lansarea se va bucura de prezenţa autorului, aflat pentru prima dată în România.

Criza financiară globală a făcut ca relevanța economicului să fie pusă sub semnul întrebării. Noi perspective sunt explorate de Tomáš Sedláček în „Economia binelui și a răului”. Autorul, numit de Yale Economic Review una din cele „cinci minți luminate ale economiei” argumentează că mersul economiei nu e guvernat de matematică sau formule, ci de instinctul uman. Punctul lui de vedere, aproape eretic, reduce economicul la bine și rău. Cartea, publicată de Oxford University Press cu o prefață de Václav Havel, a fost vândută în peste 50.000 de exemplare.

Număr de vizualizări :1125


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro