„Călăuza” de Mihai Giugariu

apr. 5th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Vremea, în colecţia „Autori români”, a apărut volumul „Călăuza” de Mihai Giugariu.

Un univers labirintic, real şi fantastic totodată. Un grup de personaje arhetipale îşi caută calea spre mântuire în meandrele labirintului, loc care poate fi, în acelaşi timp, o insulă, un hăţiş al gândurilor, încrengătura creierului omenesc, reţeaua infinită a vieţii. Iar călăuza lor îşi caută de asemenea calea, la fel ca aceia care sunt călăuziţi.
Ca în toată opera sa, nici în acest roman Mihai Giugariu nu face concesii facile cititorului. Cuvintele sale, cu rădăcini în real ca şi în abstract, sunt călăuze spre adâncimile insondabile ale sufletului.
Mihai Giugariu este autorul unor romane şi culegeri de proză scurtă, care, în decursul lungii sale cariere de prozator, au întrunit aprecierea publicului şi a criticii.
Printre acestea, cel mai cunoscut este romanul Destine (1990, editura Cartea Românească, reeditat în 2003 la editura Vremea), care a fost încununat în 1992 cu Premiul pentru proză – ex aequo – al Academiei Române.

Număr de vizualizări :984


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro