“Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver şi filmul omonim regizat de Lynne Ramsay, dezbătute la Grădina Verona

apr. 3rd, 2012 | By | Category: Eveniment

Joi, 5 aprilie 2012, ora 19:00, în Grădina Verona (Librăria Cărtureşti, Str. Arthur Verona, nr 13-15, Bucureşti) va avea loc proiecţia filmului „Trebuie să vorbim despre Kevin”, regizat de Lynne Ramsay, precum şi o discuţie despre tema cărţii omonime de Lionel Shriver, care stă la baza filmului. Evenimentul este organizat de Editura Vellant şi Transilvania Film.

Se întâmplă rar ca o carte şi filmul care o transpune pe ecran să fie la fel de bine primite de public şi de critică. În cazul „Trebuie să vorbim despre Kevin”, cartea a primit în 2005 prestigiosul Premiu Orange şi a devenit unul dintre cele mai citite romane în cluburile de carte americane, iar filmul a fost inclus în selecţia oficială la Cannes în 2011 şi a fost premiat sau nominalizat pentru regie sau actriţă în rol principal la Globurile de Aur, Premiile BAFTA, Festivalul de Film de la Londra ş.a.

Proiecţia de joi din Grădina Verona este un prilej de a-i vedea pe Tilda Swinton, John C. Reilley şi Ezra Miller în trei roluri memorabile, dar şi o ocazie – pentru cei care au citit deja romanul lui Shriver – de a studia cum au fost transpuse personajele Eva, Franklin şi Kevin pe ecran. Atât cartea, cât şi filmul îmbină inspirat ingredientele unui thriller cu momentele unui studiu aprofundat al ambivalenţei iubirii de mamă, ţinând cititorii şi spectatorii într-o continuă pendulare între vină şi empatie, răzbunare şi iertare, furie şi resemnare.

Număr de vizualizări :1334


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro