“Toată lumea din familia noastră” (scenariu de Radu Jude și Corina Sabău), prezentat la Buenos Aires şi Lisabona

apr. 11th, 2012 | By | Category: Eveniment

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, “Toată lumea din familia noastră”, va participa luna aceasta la două dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) și BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente). “Toată lumea din familia noastră” va rula în secțiunea Panorama a Festivalului Internațional de Film Independent din Buenos Aires, eveniment care se desfășoară până pe 22 aprilie 2012. În același program va fi prezentată și o altă producție Hi Film, “Din dragoste cu cele mai bune intenții”, în regia lui Adrian Sitaru. La sfârșitul lunii aprilie, lungmetrajul în regia lui Radu Jude va fi proiectat în competiția oficială a celui mai important festival de film din Portugalia – IndieLisboa care se va desfășura în perioada 26 aprilie – 6 mai. Scenariul este semnat de Radu Jude și Corina Sabău, autoarea romanului “Blocul 29, apartamentul 1”

“Toată lumea din familia noastră” a câștigat Premiul pentru cea mai bună regie și Premiul Publicului la Festivalul Internațional de Film București (19-25 martie).
Pelicula a avut premieră mondială la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, în secțiunea Forum.  Aceasta a fost cea de-a doua participare a lui Radu Jude la Berlinale, după ce în 2009 lungmetrajul său de debut, “Cea mai fericită fată din lume”, a câștigat Premiul C.I.C.A.E, acordat de Confederația Internațională a Cinematografelor de Artă.

Filmul a avut premiera pe marile ecrane din România pe data de 6 aprilie. În perioada 13-19 aprilie pelicula va rula în cinematografele din București, Constanța, Brașov, Iași, Tulcea și Cluj.

“Toată lumea din familia noastră”  tratează cu umor povestea tristă a unui tată şi a fiicei lui, care vor să petreacă împreună o vacanţă ca-n rai, însă deocamdată sînt prinşi în iadul relaţiilor de familie de pe pămînt. Filmul îi are în rolurile principale pe Șerban Pavlu, Sofia Nicolaescu, Gabriel Spahiu, Mihaela Sîrbu și cu apariția extraordinară a cunoscuților actori Tamara Buciuceanu-Botez,  Stela Popescu și Alexandru Arșinel.

Radu Jude este regizorul scurtmetrajelor câștigătoare a numeroase premii, “Lampa cu căciulă” și “Alexandra” . Lungmetrajul său de debut, “Cea mai fericită fată din lume”, a câștigat  premiul FIPRESCI la Sofia IFF și IndieLisboa IFF, premiul Golden Tower – Palic European IFF și Award Cine-Ecole – ACID Program Cannes și a fost selecționat în peste 60 de festivaluri de film.
“Toată lumea din familia noastră” a fost dezvoltat în cadrul CineLink  (Festivalul de Film de la Sarajevo) și CrossRoads (Co-Production Forum, organizat de Thessaloniki International Film Festival) iar la Sofia Meetings a fost premiat cu Best Pitch Award. Proiectul este susținut de Centrul Național al Cinematografiei, Eurimages, HBO România, Teleclub și City Cinema.
Filmul este o producție Hi Film, în coproducție cu Circe Films (Olanda) și Abis Studio (România).

“Toată lumea din familia noastră” este distribuit în România de City Cinema Management.

Număr de vizualizări :1101


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro