“Glucose”, regizat de Mihai Grecu și Thibault Gleize, la maratonul de scurtmetraj experimental european REX 

apr. 11th, 2012 | By | Category: Eveniment

ICR Stockholm contribuie la ediţia din acest an a maratonului de scurtmetraj experimental european REX cu pelicula “Glucose”, regizată de Mihai Grecu și Thibault Gleize (2012, 7’18”). REX este organizat de EUNIC Stockholm în colaborare cu Kulturhuset, SF Bio și Festivalul Internaţional de Film de Scurtmetraj de la Uppsala. Evenimentul va avea loc marţi, 17 aprilie 2012, la Klarabiografen, cinematograful din cadrul Centrului de cultură al oraşului (Kulturhuset).

Vor fi prezentate filme din Austria, Cehia, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Polonia, Portugalia, România și Slovacia, într-o selecţie realizată de Niclas Gillberg, președintele Festivalului de Film de Scurtmetraj de la Uppsala. Experimentale fie prin tehnicile folosite, fie prin tipul de discurs cinematografic, filmele selectate au fost proiectate şi chiar premiate în festivaluri importante.
Proiectat în premieră în ianuarie 2012 în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Rotterdam, “Glucose” este un scurtmetraj experimental foarte puternic la nivel senzorial, sinestezic. Folosind tehnologia 3D, în “Glucose” camera de filmat se transformă într-un microscop pentru a redefini universul domestic, stimulând imaginația spectatorului.

Număr de vizualizări :1270


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro