Volumul “Bucolicele” de Constantin Rupa, lansat la Reșița

apr. 18th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 19 aprilie 2012,de la ora 17.30, la librăria Semn de Carte din Reşiţa (str. Libertăţii 13), vor fi lansate “Bucolicele” lui Constantin Rupa. Volumul, apărut la editura reşiţeană TIM, propune cititorilor poeme “care se vor mai mult decât o nostalgică parafrază sau o postmodernă perifrază a vieţii simple cântate căndva de Vergiliu” după cum mărturiseşte Constantin Rupa “Contemplând organele interne ale veşniciei”. Cartea va fi prezentată de criticul şi editorul Gheorghe Jurma şi de către poetul Nicolae Sârbu.

Aflat la apariţia celui de-al doilea volum de versuri- dupa “Obsedat textual” apărut la editura reşiţeană Timpul în 1994- volum distins cu Premiul pentru carte de debut la Festivalul Naţional de Poezie ”Nichita Stănescu” Sighet, 1995, Constantin Rupa este laureat al mai multor concursuri naţionale şi internaţionale de poezie fiind, totodată, distins cu Marele Premiu al Uniunii Scriitorilor din România la Festivalul Naţional de Poezie “Zaharia Stancu” – 1992. Cartea cu poeme cuprinde și desene semnate de același autor.

Număr de vizualizări :1519


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro