«Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt» de Matei Vişniec

apr. 24th, 2012 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 2 mai 2012, ora 19.00, în Rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Române din Bucureşti va avea loc spectacolul: «Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt» de Matei Vişniec. Regia: Cătălina Buzoianu. Cu: Iolanda Covaci şi Marius Călugariţa.

„Istoria lui Vişniec, absurdă şi plină de umor, începe ca o poveste de dragoste din lumea noastră: doi tineri se trezesc într-o dimineaţă în acelaşi pat şi nu-şi amintesc nici cum au ajuns acolo, nici dacă au făcut dragoste, dar încep o relaţie. Convenţia este să petreacă împreună doar nouă nopţi, apoi ea să dispară pentru totdeauna. Sunt nouă nopţi care se scurg încet şi durează cât o viaţă, în care cei doi refac ritualul vechi şi nou al iubirii dintre un bărbat şi o femeie. Se descoperă unul pe altul, încep să se adulmece, se oferăunul altuia, încep să facă lucruri împreună şi să schimbe experienţe, apoi se ceartă, se însingurează şi devin mai atenţi la ceilalţi decât la ei înşişi…” (Monica Andronescu, Adevărul Literar şi Artistic)

Număr de vizualizări :1390


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro