Spectacolul “Îngeri în America”, în regia lui Victor Ioan Frunză, dezbătut la Cafeneaua critică

mart. 12th, 2012 | By | Category: Proiecte

Joi, 15 martie 2012, ora 19:00, în Club A (Bucureşti, Str. Blănari Nr. 14), va avea loc o nouă ediţie a proiectului de dezbateri culturale „Cafeneaua critică”. Amfitrion: Ion Bogdan Lefter. La eveniment va fi invitată echipa care a realizat varianta bucureşteană a spectacolului „Îngeri în America”, precum şi alţi oameni de teatru şi critici de specialitate. Se vor proiecta fragmente din spectacol. Traducerea textului îi aparţine poetei Ioana Ieronim.

Spectacolul lui Victor Ioan Frunză a fost prezentat la Teatrul Metropolis, după „Îngeri în America”, mult-apreciata piesă a lui Tony Kushner ecranizată într-un serial la fel de elogiat. Montarea bucureşteană se joacă în două seri consecutive, în decorurile şi cu costumele semnate de Adriana Grand, cu o echipă de doar opt actori care interpretează roluri multiple: Virginia Mirea, George Ivaşcu, George Costin, Sorin Miron, Adrian Nicolae, Alexandru Ion, Nicoleta Hâncu şi Cristiana Răduţă-Bobic.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. De la reluarea sa în noiembrie 2008, Cafeneaua critică a fost găzduită de cluburile bucureştene The Silver Church, Club A şi Club Control. De la debutul „stagiunii” 2011-2012, Cafeneaua critică a revenit la Club A şi se desfăşoară joia seara.

Număr de vizualizări :1123


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro