Retrospectivă de filme românești la Televiziunea Suedeză

mart. 1st, 2012 | By | Category: Eveniment

Pe parcursul lunii martie, postul național SVT2 al Televiziunii Suedeze prezintă un program de filme românești. Sub genericul ”5 x România” vor fi difuzate, în perioada 3-29 martie 2012, lungmetrajele Amintiri din Epoca de Aur (2009), Moartea domnului Lăzărescu (2005), 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile (2007), Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii (2006) și Eu când vreau să fluier, fluier (2010). Proiecția din data de 3 martie 2012 va fi însoțită de o introducere realizată de criticul de film Fredrik Sahlin.

Cele cinci filme din program au beneficiat de-a lungul anilor de distribuitor suedez și au fost difuzate în Suedia atât în cadrul Zilelor Filmului Românesc organizate anual de Institutul Cultural Român de la Stockholm, cât și în cadrul festivalurilor de la Stockholm și Göteborg, cu care institutul are o colaborare strânsă încă de la înființarea sa, în anul 2006.

Număr de vizualizări :997


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro