Programe inedite în premieră la NexT IFF: NexT Dance și NexT Imaginaria

mart. 27th, 2012 | By | Category: Eveniment

În perioada 28 martie-1 aprilie 2012, la Bucureşti va avea loc cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internațional de Film NexT. La ediția din această primăvară, NexT a pregătit o serie de surprize spectatorilor, printre care două proiecții explozive: NexT Dance și NexT Imaginaria. Festivalul Internaţional de Film NexT se desfăşoară și în 2012 sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României. Activităţile Societăţii Culturale NexT se încadrează în “Viziunea pe 30 de ani pentru România” a Casei Regale. Festivalul Internațional de Film NexT beneficiază de sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Ministerului Culturii și Patrimoniului Național.

Prima surpriză a Festivalului NexT, programul NexT Dance, va avea loc chiar în ziua de deschidere (28 martie) la Cinema Studio, de la ora 21:00, unde publicul este invitat să se încarce cu energia filmelor difuzate. Musical-urile despre povești de dragoste dar nu numai, dansul contemporan și exprimentele vizuale montate pe beat-uri electronice întregesc secțiunea NexT Dance care promite să îi contagieze pe spectatori cu cele mai antrenante ritmuri și cu o energie debordantă. Festivalul Internațional de Film NexT este axat pe regie și sound-design iar noul program completează cea de-a doua latură a evenimentului, punând în evidență impactul și importanța coloanei sonore.


În programul NexT Dance se regăsesc și nume cunoscute de cinefili precum Jamie Travis (prezent la NexT și la edițiile anterioare)  cu scurtmetrajul “On Greed”/”Despre lăcomie”  și Neil LaBute ca scenarist al filmului “Bench Seat”/”Interior. Mașină” (regia Anna Mastro). Aclamatul cineast Neil LaBute este recunoscut în special pentru filmele “The Shape of Things” și “In the Company of Men”, câștigator al Filmmakers Trophy la Festivalul de Film de la Sundance.


În seara de 28 martie dansul și muzica se vor muta de pe ecranul de proiecție în clubul festivalului, Coyote Cafe, unde spectatorii și invitații festivalului sunt asteptați la petrecerea de karaoke.


Clipul dedicat programului NexT Dance poate fi vizionat aici:
http://mailing.nextproject.ro/link.php?M=32338&N=293&L=116&F=H

O altă noutate a Festivalului Internațional de Film NexT este programul NexT Imaginaria, menit să trezească imaginația dar și frica spectatorilor. NexT Imaginaria va avea loc în cea de-a doua zi de festival (joi, 29 martie) de la ora 20:30 la Cinema Studio și cuprinde scurtmetraje SF și horror, animații amuzante și filme cu vampiri. Programul provoacă publicul să își imagineze un viitor controlat de computere, viața de apoi și viața anterioară, că Domnul cu Coasa ar exista cu adevărat, și nu numai. Pentru că NexT își dorește să prezinte de fiecare dată publicului cele mai bune scurtmetraje, și în programul NexT Imaginaria se regăsesc filme ce deja au figurat în agenda celor mai importante festivaluri din lume. Printre acestea se numără scurtmetrajul “Kamene”/”Cariera de piatră” (regia Katarina Kerekesova), care este de altfel unul din filmele favorite de la NexT 2012 ale selecționerului Andrei Gorzo. Criticul de film descrie scurtmetrajul ca fiind un “un desen animat muzical, un fel de variantă gotic-romantică, marțiano-venusiană, a lui «Șapte mirese pentru șapte frați»”.
Scurtmetrajul de animație a făcut parte din competiția a numeroase evenimente, printre care Festivalul Internațional de Film de la Clermont-Ferrand și Festivalul Internațional de Film de la Cork. În programul NexT Imaginaria se regăsește și un scurtmetraj românesc, “Mătăsari”, în regia lui Ilija Piperkoski.


Clipul de promovare al secțiunii NexT Imaginaria, cu secvențe din scurtmetrajele ce fac parte din program, poate fi vizionat accesând linkul:
http://mailing.nextproject.ro/link.php?M=32338&N=293&L=115&F=H

Clipurile de promovare pentru cele două secțiuni în premieră ale festivalului, NexT Dance și NexT Imaginaria, sunt realizate de Diana Rădulescu, intern în departamentul video al festivalului, coordonat de regizoarea Luiza Pârvu.

Număr de vizualizări :1128


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro