Profesorul Mihai Dinu, invitat la proiectul de dezbateri culturale „Cafeneaua critică”

mart. 19th, 2012 | By | Category: Eveniment

Joi, 22 martie 2012, ora 19:00, în Club A din Bucreşti, invitatul proiectului de dezbateri culturale „Cafeneaua critică” este profesorul Mihai Dinu, eseist, poetician, specialist în ştiinţele comunicării. Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

Printre invitaţii „Cafenelei critice”, frecventate de numeroşi studenţi, masteranzi şi doctoranzi, bună parte dintre ei filologi, s-au numărat, cu o anumită constanţă, marii profesori ai Literelor bucureştene din ultima jumătate de secol. Categoria, ilustrată de multe nume venerabile, s-a extins în aceşti ani, odată cu trecerea la septuagenariat a unei întregi generaţii de – da! – mari profesori, critici şi istorici literari, teoreticieni ai literaturii şi comparatişti, semioticieni şi poeticieni, folclorişti şi etnologi, specialişti în bibliologie şi ştiinţele comunicare etc. etc. etc. De astă dată, invitatul Cafenelei critice este eseistul, poeticianul şi specialistul în ştiinţele comunicării Mihai Dinu, una dintre cele mai complexe şi mai speciale personalităţi ale culturii române contemporane, devenit, şi el, recent, septuagenar (pe 10 februarie 1942).

„Cafeneaua critică” este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. De la reluarea sa în noiembrie 2008, Cafeneaua critică a fost găzduită de cluburile bucureştene The Silver Church, Club A şi Club Control. De la debutul „stagiunii” 2011-2012, Cafeneaua critică a revenit la Club A şi se desfăşoară joia seara.

Număr de vizualizări :1610


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro