Premiera cinematografică a volumului “Jocurile foamei” de Suzanne Collins, în România

mart. 23rd, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Primul volum al seriei “Jocurile foamei” de Suzanne Collins, publicat în limba română de Editura Nemira, a fost ecranizat. Regia filmului este semnată de Gary Ross, iar din distribuţie fac parte Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth, Donald Sutherland şi Woddy Harrelson.

Fanii trilogiei “Jocurile Foamei” de Suzanne Collins îşi vor putea vedea povestea preferată şi pe marile ecrane începând de vineri, 23 martie 2012. “Jocurile foamei”, primul volum din trilogia cu acelaşi nume, a avut un succes enorm, atât în rândul publicului, cât şi în cel al criticii, fiind tipărit în 32 de ţări în doar şase luni de la lansare.

Lionsgate deţine drepturile pentru distribuţia internaţională a ecranizării. Iniţial, Suzanne Collins a scris singură scenariul, apoi acesta a fost rescris de Billy Ray, dar prima ciornă a scenariului a fost înlocuită cu cea scrisă de Collins împreună cu regizorul Gary Ross. Bugetul de început al filmului a fost de 60 de milioane de dolari, dar a ajuns, în final, la 100 de milioane de dolari. Producătorii au început deja să lucreze la ecranizarea celui de-al doilea volum al trilogiei – “Sfidarea” (Catching Fire), care va apărea anul viitor.

“Pur şi simplu am citit fără să mă pot opri! […] O lectură înrobitoare”. Stephen King

Număr de vizualizări :2353


One Comment to “Premiera cinematografică a volumului “Jocurile foamei” de Suzanne Collins, în România”

  1. Ana spune:

    Super filmul recomand tuturor sa-l vada pentru ca o sa ramaneti fara cuvinte.:*

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro