Mezzo-soprana Zarui Vardanean în reprezentaţia “Carmen”, pe scena ONB

mart. 1st, 2012 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 7 martie 2012, ora 18.30, la Opera Naţională Bucureşti va avea loc o nouă reprezentaţie de excepţie – “Carmen” -, care se bucură de participarea unei invitate speciale, mezzo-soprana Zarui Vardanean. Artista va interpreta rolul titular din Carmen (o femeie cu moravuri uşoare), capodopera compozitorului francez Georges Bizet.Conducerea muzicală a spectacolului va fi asigurată de către dirijorul Adrian Morar.

În acest spectacol va debuta baritonul Şerban Vasile, în rolul lui Morales. Din distribuţia spectacolului vor face parte artiştii şi colaboratorii ONB: Hector Lopez, Iordache Basalic, Liviu Indricău, Valentin Racoveanu, Ştefan Schuller, Dorina Cheşei, Valentina Tudose, Sidonia Nica. Solişti balet: Laura Blică-Toader, Alina Oprescu, Antonel Oprescu, Cătălin Caracaş.

Absolventă a Academiei de Muzică G. Musicescu (1997), Zarui Vardanean, originară din Republica Moldova, a debutat în rolul Ulrica din opera Bal mascat (Giuseppe Verdi) şi este în prezent solistă a Teatrului Naţional de Operă şi Balet din Republica Moldova. Între anii 2004 – 2010, mezzo-soprana a susţinut turnee în România, Olanda, Spania, Marea Britanie, Irlanda, Germania. Repertoriul solistei conţine rolurile: Cherubino, Marcelina din Nunta lui Figaro (W.A. Mozart); Bertha din Bărbierul din Sevilla (G.Rossini); Amneris din Aida, Azucena din Trubadurul, Fenena din Nabucco, Maddalena din Rigoletto (G.Verdi); Carmen din opera omonima (G.Bizet); Suzuki din Madama Butterfly (G.Puccini).

Număr de vizualizări :1832


2 Comments to “Mezzo-soprana Zarui Vardanean în reprezentaţia “Carmen”, pe scena ONB”

 1. Dan spune:

  O reprezentatie cam nereusita.

  As fi trecut cu vederea decorul si costumele (cam prea versiune „de criza”) cat si lipsa de inspiratie de punere in scena, dar din pacate reprezentatia d-rei Zarui Vardanean a fost mult sub asteptari.

  Nu sunt un specialist, ci un iubitor al operei care a avut norocul sa mai vada „Carmen” in interpretati mult mai reusite (chiar la Opera Romana), dar prestatia d-rei Zarui Vardanean a fost cu mult sub ce am mai vazut in trecut. O voce ezitanta, des depasita de complexitatile piesei de interpretat.

  Am plecat trist de la opera. Pacat

 2. stella spune:

  Costumele sunt mai putin importante desi au si ele rolul lor in crearea atmosferei. Mi-a placut mult spectacolul si cred ca sunt putine mezzosoprane capabile sa interpreteze un rol atat de complex. A fost una din versiunile cele mai veritabile cantate cu multa pasiune si profesionalism atat vocal cat si actoricesc, iar aplauzele care nu mai contineau de la sfarsitul spectacolului au fost cea mai buna dovada celor spuse. Am vazut o Carmen adevarata – venita din shatra, o femeie ce nu cruta inimi barbatesti, cu o voce de o profunzime si de o sensibilitate aparte.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro