Memorandumuri de Înțelegere privind Granturile SEE și norvegiene, la Palatul Victoria

mart. 16th, 2012 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 21 martie 2012, ora 14:00, în Sala Tratatelor din Palatul Victoria (Bucureşti) va avea loc ceremonia de semnare a celor două Memorandumuri de Înțelegere privind Granturile SEE și norvegiene (EEA și Norway Grants, în limba engleză) pentru perioada 2009-2014. Acordurile vor fi semnate de dl. Leonard Orban, ministrul român al Afacerilor Europene, și de d-na Gry Larsen, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe din Norvegia. Evenimentul este organizat de Ministerul Afacerilor Europene din România și Ambasada Regală a Norvegiei la București. Reprezentanții presei vor putea adresa întrebări și vor putea realiza scurte interviuri cu cei doi demnitari, imediat după momentul semnării.

Prin cele două instrumente financiare, Granturile SEE și Granturile norvegiene, țările SEE/ AELS (Norvegia, Islanda și Liechtenstein) au alocat României sprijin financiar nerambursabil în valoare de 305,9 milioane EUR pentru perioada 2009-2014 în vederea co-finanțării de proiecte în sectoare cheie pentru dezvoltarea țării, cum ar fi protecția mediului, păstrarea patrimoniului cultural, consolidarea societății civile și justiție.

Acesta este al doilea pachet de asistență financiară pus la dispoziția României prin intermediul Granturilor SEE și norvegiene. Între 2009-2011, România a beneficiat de aproximativ 100 milioane EUR, sumă prin care au fost susținute proiecte din domenii precum protecția mediului, sănătate și îngrijirea copilului, eficiență energetică etc.

Număr de vizualizări :1680


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro