Expoziţia de ceramică sculpturală “My Girls” de Lucian Țăran, la Galeria Galateea

mart. 4th, 2012 | By | Category: Proiecte

Vineri, 9 martie 2012, ora 18.00, la Galeria Galateea (Calea Victoriei nr 132, sector 1, Bucureşti), va avea loc vernisajul expoziţiei de ceramică sculpturală „My Girls”, semnată de Lucian Ţăran. Curator: Georgiana Cozma. Manager galerie: Dorina Cioplea. Expoziţia va fi deschisă până marţi, 26 martie 2012.

Redeschisă prin iniţiativa Uniunii Artiştilor Plastici din România, la finele anului 2011, Galateea este prima galerie de ceramică contemporană din România.

„Trăsăturile şi caracteristicile feminine ne sunt dezvăluite de către Lucian Ţăran printr-un exerciţiu de sinceritate. Expoziţia sa, cu titlul sugestiv ”My Girls” (Fetele mele), trebuie privită fără falsă pudoare şi fără prejudecată.” (Curator: Georgiana Cozma)

“Intangibile, fragile. Te privesc, se uită la tine!
O expoziţie colcăind de vitalitate, care face din docilitatea argilei o orgie imagistică. O lume a tinereţii şi a sincerităţii, obraznică şi liberă – aşa cum visăm uneori – unde tragicul nu îşi are locul. Nu ne permitem să tratăm cu seriozitate decât cea mai importantă preocupare omenească, jocul! O expoziţie cu ochii pe tine. Enjoy!” (Sculptor: Lucian Ţăran)

Lucian Ţăran a absolvit Universitatea Naţională de Artă Bucureşti în 1996 – departamentul Sculptură.
Din acelaşi an, Lucian dezvoltă şi actualizează tehnici tradiţionale în arta ceramicii, cu transpunere în proiecte sculpturale. “Expoziţia de sculptură normală”, obiecte din teracotă – sau pisicile cu sâni, cum au fost memorate de toată lumea – a fost prima expoziţie personală marca Lucian Ţăran, în 2005, la Galeria „Orizont” din Bucureşti. În 2007, profesorul Adrian Guţă l-a invitat să participe, cu una dintre fetele lui de teracotă, la expoziţia“Sculpture contemporaine roumaine”, eveniment organizat la Galeria Muzeului Ianchelevici, Belgia. Lucian Ţăran este prezent la expoziţii de grup încă din 1993 în România, Grecia, Austria, Ungaria, Belgia.

Pentru un profil complet al sculptorului, puteţi accesa online www.luciantaran.com

Număr de vizualizări :886


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro