Membrii Cenaclului Universitas au decis reluarea întâlnirilor, lecturilor şi dezbaterilor, după 30 de ani de la înființare, pe 21 martie 2012, echinocţiul de primăvară- zi a renaşterii naturii – devenită şi Ziua Mondială a Poeziei. Formula nouă de funcționare va presupune, de fiecare dată, şi lectura unuia sau a mai multor debutanţi alături de lectura membrilor cenaclului iniţial. Decanatul Facultăţii de Litere a fost de acord să găzduiasca noua formulă a cenaclului moderat de criticul literar și prof. dr. Mircea Martin în localul din strada Edgar Quinet nr. 14 din București.
Astfel, miercuri, 21 martie 2012, ora 18:00, în sala de Consiliu a Facultăţii de Litere din Bucureşti vor citi Radu Sergiu Ruba – poezie și Bogdan Coşa – poezie.
Radu Sergiu Ruba s-a născut la 14 octombrie 1954, în loc. Ardud, jud. Satu Mare. Între 1974-1978, a studiat filologia franceză și engleză la Universitatea din București. Între 1978-1990, a lucrat ca profesor de limba franceză, de limba și literatura română, ca inspector de specialitate în Ministerul Învațământului și științei, responsabil cu subsistemul educației speciale pentru deficienții de vedere. În 2006 e ales președinte al Asociației Nevazătorilor din România. Între 1987-1998 conduce, ca redactor-șef, revista Litera noastră, publicată în scriere braille și în scriere vizuală. Revine la conducerea acestei reviste, începând cu 1 februarie 2000. A facut parte din colegiile de redacție ale săptămânalelor Phoenix și Tinerama, a colaborat constant la cotidianul Curentul și la revista Oameni în top, precum și la numeroase reviste literare. Din 1992, realizează, la Radio România Actualități, emisiunea săptamânală Ochiul interior, iar din 1999, pe același program, emisiunea literară „Lumina cuvintelor”, cu poezie și proză semnată de autorii nevăzători, serial transformat în carte vorbită pe șapte casete. A realizat de asemenea, în direct, emisiunea de 90 de minute „Tiflo-Antena” pe programul Antena Bucureștilor în perioada 1995-1996. Are statutul de colaborator permanent, cu drepturi de autor, al Societății Române de Radiodifuziune. A realizat numeroase materiale pentru Radio Europa Liberă și Radio Europa FM. A fost membru al cenaclului Universitas. Dintre volumele publicate, menţionăm: Spontaneitatea înțeleasă, poezie, Editura Cartea Românească, 1983; Iluzia continuă, poezie, Editura Cartea Românească, 1988; Iubirea și Orientul, poezie și nuvele, Ed. Phoenix, Bucuresti, 1994; Contrabanda memoriei, nuvele, Ed. Cartea Româneasca, 1997; Dacă pleci în căutarea mea, antologie personală, Ed. Axa, Botoșani, 1999; Marginal, poeme, Ed. Dacia, Cluj, 2001; Demonul confesiunii, roman, editia a doua, editura Limes, Cluj 2009. Alcătuiește Antologia Scriitorilor Nevăzători din România Constelația Homer, Ed. SAS, București, 1996. Face parte din grupul celor trei autori care au realizat volumul Papa Ioan Paul al II-lea și România, Ed. Z 2000, București, 1999.
Bogdan Coşa s-a născut la 24 ianuarie 1989, la Codlea, judeţul Braşov. Absolvent al Facultăţii de Litere (Universitatea „Transilvania” din Braşov), specializarea Limbă şi Literatură Română – Limbă şi Literatură Engleză, promoţia 2007-2010, în prezent este masterand al Facultăţii de Litere (Universitatea din Bucureşti), secţia Teoria Literaturii şi Literatură Comparată. Publică articole şi texte literare în revistele Observator Cultural, Cultura, Tomis, Astra, dar şi în reviste exclusiv online.