„Vorba de cultură”, cu pianistul Dan Grigore

mart. 23rd, 2012 | By | Category: Postcard

În perioada 26-30 martie 2012, pianistul Dan Grigore va fi prezent la emisiunea „Vorba de cultură” la Radio România Cultural, de la ora 12:00. Realizatori Ema Stere şi Attila Vizauer. Dan Grigore a fost distins, de curând, cu Premiul Radio România Cultural, la categoria „Muzică”.

Personalitate marcantă în lumea muzicală şi în cea publică, Dan Grigore a oferit melomanilor multe concerte memorabile, pe parcursul carierei sale, fiind considerat de Mihail Jora „un talent excepţional, care nu suferă comparaţie cu tot ce trece drept mare talent în Romania”. Palmaresul său include distincţii şi premii semnificative, precum titlul de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, acordat de statul francez, şi Ordinul Steaua României, în grad de Mare Cruce. Laureat a numeroase concursuri naţionale şi internaţionale de pian, Dan Grigore a prezentat, anul trecut, un recital de „bijuterii muzicale”, cu lucrări semnate de Chopin, Scarlatti, Beethoven, Mozart, Enescu, Schubert, Bach, Brahms, Skriabin, Debussy sau MacDowell. Şi-a definit acest program drept „un colaj de stiluri diferite, reprezentând trăiri subiective, uneori chiar amintiri personale din întreaga mea activitate concertistică de până acum”.

Număr de vizualizări :1206


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro