„Sentimentul unui sfârşit” de Julian Barnes, dezbătut la Clubul de lectură Bastilia

mart. 29th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Sâmbătă, 31 martie 2012, ora 18:00, în cadrul Clubului de lectură Bastilia, se va discuta despre volumul „Sentimentul unui sfârşit” de Julian Barnes, Editura Nemira, apărut în traducerea lui Radu Paraschivescu. Scriitorul a primit pentru acest volum Man Booker Prize la finalul anului trecut. Invitaţi: Alexandra Olivotto, critic de film; Radu Paraschivescu, traducător & scriitor; Marius Chivu, critic literar, precum şi o invitată-surpriză, actriţă. Prezintă: Luiza Vasiliu, jurnalistă.

“O carte liniștită, unul dintre romanele cele mai reușite pe care le-am citit vreodată.” (Juriul Premiului Man Booker)

“Literatura lui Barnes este impresionantă grație abilității cu care scriitorul evocă haosul și vulnerabilitatea din viața omului, dar rămâne calm și lucid. Pare un stoic al epocii noastre.” (The Times)

“În acest roman compact, care mocnește încet, contează fiecare propoziție ticluită șiret, iar scenele finale te acaparează ca un thriller al memoriei și al moralei, care detonează o apocalipsă personală.” (The Independent)

“Meditație despre amintiri, memorie și îmbătrânire, cea mai recentă carte a lui Julian Barnes pare mai mult o colecție de gânduri și incursiuni înțelepte în propriul sine și mai puțin un roman. Merită citită cu atenție pentru multele adevăruri pe care le pune în lumină.” (Entertainment Weekly)

Număr de vizualizări :1305


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro