„Poeziile Revoluţiei din Tahrir”, la Cenaclul „Zidul de hârtie”

mart. 1st, 2012 | By | Category: Postcard

Vineri, 2 martie 2012, ora 17:00, în Music Pub din Suceava (str. Mihai Viteazu 40) va avea loc o nouă ediţie a Cenaclului „Zidul de hârtie”, cu tema „Poeziile Revoluţiei din Tahrir”. Invitaţi: Ana-Maria Lupaşcu (lectură de poezie) şi Florin Dan Prodan (Tineri scriitori din Cairo, prezentare şi traduceri).

În prima parte va avea loc o prezentare şi o lectură de poezie contemporană egipteană sub titulatura „Poeţii revoluţiei din Tahrir”, susţinute de scriitorul Florin Dan Prodan: ‘Indiferent de ţară sau perioadă, poeţii s-au aflat în miezul schimbărilor, revoltelor şi protestelor sociale. Aşa cum de evenimentele din decembrie 1989 se pot lega numele unor poeţi ca Ana Blandiana sau Mircea Dinescu şi în cazul ‘primăverii arabe’ poeţii şi scriitorii de acolo au fost în mijlocul evenimentelor, au protestat, scris şi publicat prin filtrul conştiintei lor vocile străzii. Tineri cu o educaţie tradiţională, dar în acelaşi timp, cu o formaţie universitară occidentală, scriind atât în arabă dar şi în engleză sau franceză, poeţii din Cairo readuc farmecul poeziei arabe tradiţionale şi al cântecelor sufi în forme şi simboluri ale structurilor poetice moderne ale lui Rimbaud, Borges sau Dylan Thomas’.

În partea a doua Ana-Maria Lupaşcu va susţine un recital de poeme proprii. Născută în Vama, poeta a câştigat premii literare la mai multe concursuri de poezie. Doar în 2011 a obţinut Marele Premiu “Magda Isanos”, la Udeşti, Premiul I la Concursul naţional de poezie “Constantin Virgil Bănescu” din Târgovişte, Premiul I la Concursul naţional de literatură “Calistrat Hogaş”, Piatra Neamţ, menţiune la Concursul naţional de poezie “G. Suru”, Caransebeş, menţiune la Concursul naţional de creaţie literară “Virgil Ierunca”, Rm. Vâlcea, premiul I la Concursul naţional de poezie “Iulia Haşdeu”, Bucureşti, ediţia a IX-a etc.

Număr de vizualizări :1188


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro