„Ultimul canibal” de Hanna Bota şi „Peregrin pe cinci continente” de Pompiliu Manea, lansate la Fundaţia Europeană Titulescu

mart. 27th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 28 martie 2012, ora 12:00, la Fundaţia Europeană Titulescu (Şos. Kiseleff nr 47, Bucureşti) va avea loc evenimentul „Globalizare şi cultură”, cu ocazia lansării volumelor „Peregrin pe cinci continente” de Pompiliu Manea, Editura Mediamira şi „Ultimul canibal” de Hanna Bota, Editura Cartea Românească. Amfitrion: George G. Potra. Moderator: Neagu Udroiu. Prezintă: acad. Gleb Drăgan, Ion Bogdan Lefter, Emil Lungeanu, Ioan Barbu, Ion Andreiţă.

„Ultimul canibal” de Hanna Bota

„Hanna Bota ne propune o călătorie extraordinară, cum făceau, odinioară, eroii lui Jules Verne. Fără îndoială, totul este senzaţional: de la drumul către Vanuatu, până la studiul „noii geografii” pe care o cartografiază călătorul, omul de ştiinţă, femeia secolului XXI. Este, desigur, omul de ştiinţă care i-a citit pe cei mari ai călătoriilor, ai antropologiei şi, din când în când, vrea să şi-i asocieze în călătoria „lui”. Dar este şi scriitorul şi „aventurierul” care trăieşte intens Descoperirea. Am folosit majuscula, fiindcă itinerarul pe care ni-l propune scriitorul, antropologul şi omul religios Hanna Bota este o premieră absolută: niciun român n-a mai străbătut lumea în care a trăit, un timp mirabil, autoarea acestei cărţi.” (Cornel Ungureanu)

„Peregrin pe cinci continente” de Pompiliu Manea

„Cartea lui Pompiliu Manea este (…) un ghid de informaţie şi conduită pentru oricare călător care se încumetă să plece ca să străbată lumea. (….) < Peregrin pe cinci continente > este o carte care ne invită la un altfel de dialog cu locuri îndepărtate, ca să ne minunăm de frumuseţi naturale şi de civilizaţii în marş, dar să le aducem şi acasă, în frumuseţile noastre aflate în suferinţă.”, a scris Ioan Barbu.

Număr de vizualizări :918


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro