„Insula de sub mare” de Isabel Allende, lansat la Librăria Cărtureşti

mart. 8th, 2012 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 14 martie 2012, ora 18:00, la Librăria Cărtureşti (str. Arthur Verona nr. 13-15, Bucureşti), va avea loc lansarea romanului „Insula de sub mare” de Isabel Allende, Editura Humanitas Fiction. Vor vorbi: Marina Constantinescu, Elisabeta Lasconi, Cornelia Rădulescu şi Denisa Comănescu. Actriţa Mirela Oprişor va citi un fragment din roman.

“Insula de sub mare”, noul roman al scriitoarei chiliene Isabel Allende, ale cărei cărţi sunt traduse în peste treizeci de limbi, a apărut de curând la Editura Humanitas Fiction, în traducerea Corneliei Rădulescu.

Privită de pe puntea corabiei, în mijlocul apelor tropicale, insula Saint-Domingue oferă iluzia unui paradis. Munţii ei înalţi sunt acoperiţi de verdeaţă, câmpiile ei fertile sunt pline de roade. Dar, odată ce pune piciorul pe uscat, călătorul descoperă că, pentru unii, colonia franceză este un infern.
În 1770, Toussaint Valmorain debarcă plin de speranţă şi de idealuri în portul Le Cap, aducând cu el cufere cu cărţi, haine scumpe şi peruci pudrate. Însă plantaţia de trestie a tatălui său îl sileşte să renunţe la tot acest bagaj. Tânărul devine repede un plantator, poate mai puţin crud decât cei cu vechime, dar suficient de inuman cât să-şi exploateze sclavii şi, mai ales, sclavele.
Preferata lui, Zarité, nu îndrăzneşte să se revolte. Dar, când soarta îl aduce pe plantaţia Saint-Lazare pe tânărul sclav Gambo şi Zarité se îndrăgosteşte, nimic nu va mai putea sta în calea tinerei care se descoperă pe sine şi descoperă libertatea. Libertate pe care o va dobândi numai după ce frământările vremurilor vor însângera insula şi vor alunga stăpâni şi sclavi spre un nou Pământ al Făgăduinţei.

Număr de vizualizări :1549


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro