„Cartea şoaptelor” de Varujan Vosganian, publicată de editura pariziană Syrtes

mart. 29th, 2012 | By | Category: Eveniment

Editura franceză Syrtes a achiziţionat drepturile de traducere a romanului “Cartea şoaptelor” de Varujan Vosganian. Romanul va fi tradus de Marily le Nir şi Laure Hinckel, urmând să fie prezentat la Salonul de Carte de la Paris, ediţia 2013. Syrtes a publicat nume importante ale literaturii universale: Cinghiz Aitmatov, Gabriele D’Annunzio, Boris Pasternak. Dintre scriitori români publicaţi de Syrtes: Paul Goma, Florina Ilis, Florin Lăzărescu, Camil Petrescu.

„Cartea şoaptelor” este una dintre cele mai apreciate şi mai premiate cărţi din anul editorial 2009. La numai trei luni de la apariţia romanului în colecţia “Fiction Ltd.” a editurii Polirom, editura Pre-Textos (Valencia, Spania) a achiziţionat drepturile de publicare a acestuia în limba spaniolă, traducere realizată de Joaquin Garrigos şi apărută în ianuarie 2011. Alături de versiunea spaniolă, a fost publicată, de asemenea, în septembrie 2011, traducerea în limba italiană, sub semnătura Anitei Bernacchia şi apărută la Keller Editore.

“Cartea şoaptelor” va mai apărea la prestigioasa editură austriacă Paul Zsolnay, în traducerea lui Ernest Wichner; în ebraică, la Hakibbutz Hameuchad Publishing House Ltd., traducere de Any Shilon; în armeană, în traducerea lui Sergiu Selian, la Editura Uniunii Scriitorilor din Armenia; în suedeză, la 2244, editură lansată de grupul editorial Bonnier în mai 2011 şi specializată în literaturile din zona Mării Negre, şi în bulgară, la Editura Avangard Print, în traducerea Vaninei Bozhikova.

Romanul a obţinut Premiul “Cartea anului 2009 », acordat de revista România literară, cu sprijinul Fundaţiei Anonimul, Premiul revistei Observator cultural pe anul 2009, Marele premiu Niram Art – Trofeul Mihail Sebastian, acordat de revista multiculturalăNiram Art, în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Madrid, Premiul “Mihail Sadoveanu”, oferit de revista Viaţa Românească, Premiul pentru proză al revistei Argeş, Premiul “Gheorghe Crăciun”, oferit în cadrul colocviului “Generaţia 80”, Premiul revistei Convorbiri literare pe anul 2009, Premiul Academiei, acordat celei mai bune lucrări în proză a anului 2009. A fost nominalizat la Premiile Uniunii Scriitorilor din România pe anul 2009.

Număr de vizualizări :1427


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro