“Suburi pentru Japonia”, la Timişoara

mart. 8th, 2012 | By | Category: Eveniment

Clubul de Kendo şi Iaido Sam-Sho Timişoara comemorează printr-un act cultural tragicele evenimente din Japonia, din urmă cu un an. Gest simbolic de solidaritate cu naţiunea niponă, evenimentul “Suburi pentru Japonia” se va desfăşura duminică, 11 martie 2012, de la ora 14:30, în Piaţa Victoriei din Timişoara. La eveniment participă muzicianul Doru Roman care, împreună cu discipolii săi din ansamblurile „Percutissimo” de la Facultatea de Mzică şi „Splash” al Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu”, va susţine un recital de percuţie.

Suburi în Kendo (Calea sabiei) sunt exerciţii repetate de lovire cu shinai-ul (sabia de bambus) sau cu bokken (sabia de lemn) care întăresc corpul şi disciplinează mintea, ajutând la perfecţionarea practicantului de Kendo

“În Japonia se spune ca dacă faci 10.000 de tsuru (cocor) de hârtie (origami), kami (zeii), vor asculta rugămintea pe care o spui. Un gest asemănător vor face membrii Clubului de Kendo, la un an de la dezastrul din Japonia. Mii de lovituri de kendo, un efort susţinut, de grup, care să marcheze efortul poporului japonez în reconstrucţia ţării, comemorând şi dispariţia tragică a multor oameni. Suntem onoraţi de a-l avea alături de noi la acest eveniment, ca invitat, pe domnul Nobumitsu Takamatsu, ataşat cultural la Ambasada Japoniei în România”, a declarat sensei Florin Ianăş, preşedintele Clubului de Kendo şi Iaido Sam-Sho.

“Suburi pentru Japonia” este un eveniment organizat de Clubul de Kendo şi Iaido Sam-Sho, în parteneriat cu Primaria Timişoara, Teatrul Naţional Timişoara şi Asociaţia culturală Arte Factum.

Număr de vizualizări :1127


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro