Peste 50 de artiste expun „Femart”, la Căminul Artei

feb. 29th, 2012 | By | Category: Eveniment

Joi, 1 martie 2012, ora 13:00, la Centrul Artelor Vizuale (Căminul Artei)-(Str. Biserica Enei, Nr. 16, Sector 1, Bucureşti), va avea loc vernisajul expoziţiei „Femart”. Prezintă scriitoarea Magda Cârneci. Catalogul expoziţiei va fi însoţit de texte critice semnate de Magda Cârneci și Laura Grunberg. Organizatoare: Bety Vervega, Emilia Persu, Marilena Preda Sanc, Romana Mateiaș. Evenimentul este organizat de Uniunea Artiştilor Plastici.

Expoziţia FEMART prezintă lucrările a peste 50 de artiste vizuale, aparţinând mai multor generaţii, care în medium-uri artistice diferite – de la pictură, desen, obiect la video şi instalaţie – propun imagini din universul feminin. Fragmente de realitate cotidiană, abordări poematice, meditative, agresive,despre, maternitate, gen, sex, relaţii interumane, peisaje interioare şi imersia în natură se regăsesc în imaginile pe care artistele ni le oferă pentru bucuria unei experienţe empatice de revelare şi cunoaştere a universului femeii contemporane.

Număr de vizualizări :1936


2 Comments to “Peste 50 de artiste expun „Femart”, la Căminul Artei”

 1. Neavând șansa unei „invitații„,împart de la distanță „bucuria unei experienţe empatice de revelare şi cunoaştere a universului femeii contemporane„din proiectul „FEMART” cu regretul neimplicării directe în acest frumos demers expozițional de pildă cu xilogravurile: „Eu-Femina” din anii 1975 cu ciclul de obiecte”Defăimarea tinereții” din anii 2000 , cu proiectul ”Eurotique” (Paris, Londra) din 2006 sau cu ”Călătoria imaginilor de la Est la Vest„(”Hipersemne într-un inventar totemic”) din anii 2003-2012.Ar fi fost câteva posibilităti de adecvare a mesajelor mele la acest proiect.
  Mult succes,

  Suzana Fântânariu-aflată înafara celor peste 50 de artiste care sărbatoresc de 1 martie la „Căminul Artei” sb egida UAP venirea primăverii ca primă sau ultimă speranță a unui crez artistic în România contemporană.

  Mult succes,

  Suzana Fantanariu

 2. Neavând șansa unei „invitații„,împart de la distanță „bucuria unei experienţe empatice de revelare şi cunoaştere a universului femeii contemporane„din proiectul „FEMART” cu regretul neimplicării directe în acest frumos demers expozițional de pildă cu xilogravurile: „Eu-Femina” din anii 1975 cu ciclul de obiecte”Defăimarea tinereții” din anii 2000 , cu proiectul ”Eurotique” (Paris, Londra) din 2006 sau cu ”Călătoria imaginilor de la Est la Vest„(”Hipersemne într-un inventar totemic”) din anii 2003-2012.Ar fi fost câteva posibilităti de adecvare a mesajelor mele la acest proiect.
  Mult succes,

  Suzana Fântânariu-aflată înafara celor peste 50 de artiste care sărbatoresc de 1 martie la „Căminul Artei” sub egida UAP venirea primăverii ca primă sau ultimă speranță a unui crez artistic în România contemporană.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro