Jonathan Mills, directorul Festivalului Internațional de la Edinburgh în vizită la Sibiu

feb. 29th, 2012 | By | Category: Eveniment

În perioada 1 – 2 martie 2012, Jonathan Mills, directorul Festivalului Internațional de la Edinburgh, cel mai important festival de artele spectacolului la nivel mondial, se va afla la Sibiu. Jonathan Mills va susține cu această ocazie două conferințe ce vor avea loc joi, 1 martie 2012, ora 16:00 și vineri, 2 martie 2012, ora 11:00, la Studioul de Teatru CAVAS din cadrul Facultății de Litere și Arte Sibiu. Evenimentul îl va avea ca invitat și pe cercetătorul și criticul de teatru Octavian Saiu, care va modera cele două conferințe organizate special pentru studenții Departamentului de Artă Teatrală. Intrarea la acest eveniment se face gratuit în limita locurilor disponibile.

Jonathan Mills se va întâlni, de asemenea, cu regizorul Silviu Purcărete aflat la Sibiu pentru repetițiile unui nou spectacol al Teatrului Național din Sibiu. „Călătoriile lui Gulliver“ este un proiect derulat în parteneriat cu Festivalul Internațional de la Edinburgh, Dublin și Belfast ce marchează un reper important în dialogul cultural european. Proiectul constă într-o serie de ateliere ce își vor găsi finalitatea în prezentarea unui spectacol de teatru care să reflecte tema călătoriei pornind de la fenomenul emigrare – imigrare la nivelul Uniunii Europene. Spectacolul regizat de Silviu Purcărete va avea premiera în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu urmând să fie prezentat mai apoi la Edinburgh, Dublin și Belfast.

Născut la Sydney, Jonathan Mills a studiat arhitectura la Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT) unde s-a specializat în design acustic. Înainte de a ocupa funcțiile de director artistic pentru Festivalul Internațional de la Melbourne, Festivalul Federal Melbourne, Melbourne Millenium Eve Celebrations și Festivalul bianual de Muzică de la Brisbane, Jonathan Mills a absolvit, de asemenea, cursurile de compoziție muzicală ale Universității din Sydney. Mai mult decât atâ, tânărul director artistic a urmat în paralel și o carieră de muzician și compozitor, iar în 2005 primește Prix Italia pentru opera Sandakan Threnody.

Număr de vizualizări :1373


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro