Înscrieri la Festivalul Internaţional al filmelor de foarte scurt metraj „Très Courts”

feb. 1st, 2012 | By | Category: Eveniment

Din 1991, Festivalul de Foarte Scurt Metraj „Très Courts” încearcă să promoveze filmul foarte scurt în întreaga lume. Ajuns în România din 2007, la iniţiativa Institutului Francez Cluj, acest festival a cunoscut de la an la an o extindere tot mai mare, fiind în prezent difuzat, simultan în luna mai, în aproximativ 80 de oraşe de pe glob, dintre care în jur de 25 de oraşe în România. Înscrierea în secţiunea „Around the Très Courts România” a festivalului se poate face până la data de 9 martie 2012.

Sub eticheta „Around the Très Courts România” sunt grupate filme în afara competiţiei internaţionale, realizate în România. Este o ocazie excelentă pentru cineaştii amatori sau profesionişti, studenţii la film şi arte vizuale, sau pentru cei care au pur şi simplu o idee genială pe care doresc să o arate lumii întregi, să îşi demonstreze talentul.

Înscrierile se pot face până pe 9 martie 2012, filmele trebuind trimise în format DVD-video, însoţite de formularul de înscriere (disponibil pe site-ul festivalului www.trescourt.ro), la Institutul francez din Timişoara, bd. C. D. Loga nr. 46, cod 300020, Timişoara.

Filmele participante trebuie să fie produse în România, în ultimii doi ani, şi să aibă maxim 3 minute (în afara titlului şi a genericului). Toate genurile sunt acceptate: ficţiune, documentar, animaţie, filme experimentale sau realizate cu telefonul mobil.

În luna martie, un juriu format din specialişti ai audiovizualului, membri ai reţelei culturale francofone şi parteneri, va selecţiona în jur de 20 de filme româneşti care vor alcătui selecţia „Around the Très Courts România 2012”. Aceasta va fi proiectată în perioada 3-5 mai 2012, alături de selecţia internaţională, în aproximativ 25 de oraşe din ţară participante la festival.

Filmele româneşti selecţionate se vor întrece pentru Premiul juriului – decis de Juriul festivalului, pentru Premiul Publicului – decis de voturile spectatorilor de la fiecare proiecţie a Festivalului din România. Aceste premii constau din trofee, smartphone-uri oferite de Orange si de un sejur de 3 nopţi la Cluj-Napoca în perioada Festivalului de Film Transilvania, cu participare la proiecţiile şi evenimentele TIFF.

Pentru prima dată în acest an, Organizaţia Internaţională a Francofoniei (OIF) va acorda un premiu special celui mai bun film românesc care utilizează limba franceză şi/sau care abordează una dintre temele: drepturile omului, pace şi democraţie; diversitate lingvistică şi culturală; dezvoltare solidară şi durabilă; educaţie şi formare.Premiul OIF are o valoare de 250 de euro şi este însoţit de o diplomă.

Regulamentul şi fişa de înscriere în festival, precum şi alte detalii sunt disponibile pe site-ul Très Courts Romania: www.trescourt.ro sau www.foartescurt.ro, secţiunea Regulament.

Număr de vizualizări :1148


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro