Expoziţia de fotografie „Masca/Mask” de Marilena Preda Sânc, la Muzeul de Artă Cluj Napoca

feb. 20th, 2012 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 22 februarie 2012, ora 17:00, la Muzeul de Artă Cluj Napoca (Piaţa Unirii nr 30), va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie „Masca/Mask” de Marilena Preda Sânc. Prezintă: Mircea Oliv.

“Corpul, o temă recurentă în arta MPS, nu mai este instrument de auto-explorare a evadării în construcţii utopice, devenind instrument de reprezentare şi amendare a realităţilor socio-politice. MPS îşi asumă coerenţa discursului feminist, între afirmarea identităţii personale şi denunţarea statutului marginal al femeii şi caracterului său fragil. Deşi este evident decalajul manifestărilor feministe şi al rezultatelor obţinute în sfera occidentală la nivel politic, dar şi cultural, în România anilor 1990 apar câteva preocupări artistice cu mesaj feminist, mai mult sau mai puţin subtil, iar MPS reuşeşte să se distingă printr-o abordare coerentă şi conştientă a problematicilor feministe şi mai ales prin specificitatea contextuală.” (Olivia Niţiş)

Arta Marilenei Preda Sânc conține o doză suficientă de idealism magic, de inedit și interesant, de viață ironică și de artă ironică, de postromantism (și aici mă gîndesc la ceea ce urmează după Baudelaire și după Kierkegaard), o experiență directă și experimentală a noilor limbaje, a corespondențelor dintre senzorial și spiritual, conține repertorii ico-nice despre corpul uman ca obiect estetic și despre modalitățile publicului de artă de a înțelege și de a aprecia arta vremii în care trăiește. (Mircea Oliv)

Număr de vizualizări :1069


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro